KOSGEB girişimcilere 50 bin TL hibe kredi veriyor.Hibeyi alabilmek için KOSGEB’in girişimcilerden istediği koşulları eksiksiz yerine getirmek gerekiyor.Bu yüzden KOSGEB İş planı örneği ve proje örnekleri KOSGEB’e başvuracak adaylar için önemli bir yer tutuyor.Daha önce uygulanmış iş planı ve proje örnekleri bize yol gösterecek.
İlk aşama olarak KOSGEB’in verdiği uygulamalı girişimci kursuna katıldınız,sertifikanızı aldınız.Eğitim süresi 32 günlük bu süreyi KOSGEB’in kursu için ayırdınız , ve işinizi kurdunuz.Hem zamanınızı harcadınız hemde iş kurarken masraflarınız oldu.Bu süreçten sonraki adımlar doğru devam etmez ise her şey boşa gider.Açmış olduğumuz işte de destek alamadığımız için, fazla ilerleme kaydedemeyiz. Bu yüzden kurduğumuz işin projesi ve iş planı KOSGEB’in onaylayacağı şekilde olmalıdır.
Bu konuda tereddüt içerisinde kalmak istemeyen kişiler bu konuda uzman destek veren kişiler yada kurumlar ile çalışmakta.Açmak istedikleri işin projesini ve iş planını bu aracılar ile hazırlamaktadır.
KOSGEB İş Planına Neden Önem Veriyor
İlk olarak şunu belirtmek isteriz ki KOSGEB girişimcilerin kurmak istediği iş için her konuya hakim olmasını ister. Uygulamalı girişimci eğitimi de bu yüzden verilmektedir.Yeni kurulan iş için rakiplerle rekabet edebilmek ve devamlılığı sürdürebilmek için girişimcilerin bu donanıma sahip olması bu kursun amacıdır.İş planı örneği ve KOSGEB’den destek almış projeleri inceleyerek bu süreci doğru yönetebiliriz.
KOSGEB iş Planı Proje örneklerini inceledikten sonra KOSGEB 50 Bin kredi konusuna mutlaka bakmanızı tavsiye ederim. KOSGEB sürecinde sizleri neler bekliyor, detaylı anlatılmıştır.
KOSGEB Proje Örnekleri
KOSGEB proje örnekleri neden önemlidir? Daha önce KOSGEB’in onayından geçmiş iş alanlarını tercih etmek önemlidir. KOSGEB her faaliyet alanına destek vermemektedir.Bu yüzden daha önce KOSGEB’den destek almış projelerden tercih edebilir yada o projelere yakın bir projeye odaklanarak kendi işinizi kurabilirsiniz.Aşağıda iş planı örneği verilen sektörler KOSGEB tarafından daha önce destek almış faaliyet alanlarıdır.
KOSGEB İş Planı Örneği
KOSGEB sizden iş planı isteyerek sizin bu işteki donanımınıza bakmaktadır.Her ne kadar da işe hakim olsanız da bunu KOSGEB’e daha profesyonel sunmanız gerekmektedir.Aşağıda word dosyası olarak iş planı örnekleri yer almaktadır.Sizin kurmak istediğini faaliyet alanı varsa yada ona yakın olan bir iş planı varsa tercih edebilirsiniz.
Giyim Mağazası İçin İş Planı Örneği
Giyim mağazası açmak isteyen girişimciler örnek iş planına göre, kendine yeni bir iş planı oluşturabilir.Giyim mağazasına yakın bir projeniz var ise yine buradaki örnekten yararlanabilirsiniz.
Tekstil alanında faaliyet gösteren bir iş kurmak istiyorsanız buradaki iş planı örneği tamda size göre.Burada yer alan iş planını inceleyerek kendi iş planınızı oluşturabilirsiniz.
Doğalgaz kombi tesisatı alanında faaliyet gösteren yada buna benzer bir iş kurmaya karar verdiyseniz, burada yer alan iş planı örneğini inceleyerek kendinize iş planı oluşturabilirsiniz.
İnternet sektörüne yönelik yada yazılım alanında faaliyet gösteren bir iş projeniz varsa bu iş planı tamda size göre, Buradaki iş planını inceledikten sonra kendi projeniz için iş planı hazırlayabilirsiniz.
Yukarıda yer alan iş planı örneklerine bakarak kendi iş planınızı oluşturabilirsiniz.Hem proje hemde iş planı için eğer profesyonel bir yardım alacaksanız kandırılmamaya dikkat etmelisiniz.Daha önce onay almış referansları olan kişiler yada kurumlar ile çalışmalısınız.İş projenizi ve planınızı profesyonel olarak hazırlattıktan sonra sizinde bunlara hakim olmanız gerekmektedir. KOSGEB sizin işe olan hakimiyetinizi anlamak isteyecektir.