KOSGEB 50 Bin TL Hibe Geri Ödemesiz Kredi Başvuru: Kendi işini kurmak isteyen girişimciler KOSGEB’in 50 bin TL hibe ve 100 bin TL faizsiz kredisine oldukça fazla ilgi göstermektedir. KOSGEB kendi işini kurmak isteyen girişimciye destek vermektedir. Bu desteklerden yararlanmak için yaş şartı yok. KOSGEB’ten nasıl yararlanabilirim? Başvuru şartları nelerdir ? KOSGEB girişimcilik kursu hakkında daha fazla bilgi bu konumuzda başlıklar halinde yer almaktadır. Konuya tamamen hakim olabilmek için yazının tamamını okumanızı tavsiye ederiz.
İlk olarak KOSGEB nedir ? nereden destek alacağız bunu bilmek gerekir.”Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı” KOSGEB’in açılımıdır. KOSGEB’in amacı küçük ve orta ölçekli işletmeleri yada yeni işletme kuracak girişimcileri destekleyerek, İşletmelerin faaliyet gösterdikleri alanlarda etkinliğini arttırmak ve rekabet gücü oluşturmasını sağlamaktır. Buradaki temel amaç işletmelerin büyüyerek, ülke ekonomisine katkısının artırılmasını sağlamaktır.
Şimdi Sürecin işleyişini alt başlıklar halinde detaylı olarak inceleyelim.
İlk olarak Uygulamalı girişimcilik kursuna katılmak için başvuru E-devlet üzerinden yapılmaktadır. Direk başvuru sayfasına gitmek için Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi başvurusu tıklayabilirsiniz.
Uygulamalı girişimcilik eğitimindeki temel amaç Türkiye’deki girişimci kültürünün yaygınlaşması ve başarılı işletmelerin kurulmasını arttırmaktır. Eğitim ile girişimcilerin iş kurma ve kurdukları işi başarılı bir şekilde ilerletmeleri hedeflenmektedir. Girişimcinin kendi iş planını oluşturabilmesi için yeterli bilgi ve deneyim kazanması sağlanmaktadır. Uygulamalı girişimcilik eğitiminin süre 32 gündür. Kurs tamamen ücretsiz ve herkes katılabilir. 32 günlük eğitimin sonunda girişimcilik sertifikası verilmektedir. Girişimcilik sertifikası alan kişiler, artık KOSGEB’in 50 bin TL Hibe kredisi şartlarından birini yerine getirmiş oluyor. Bir sonraki aşamada bizi neler bekliyor birlikte bakalım.
KOSGEB girişimcilik sertifikasını altıktan sonra aldığımız eğitimin de katkısıyla Projemizi oluşturup, iş planı yaparak işletmemizi kurmalıyız. Her faaliyet alanındaki işletme KOSGEB desteklerinden yararlanamaz. Daha önce KOSGEB’den onay almış proje örneklerine bakarak kendimize yol haritası oluşturabiliriz. Kurduğumuz işletmenin masraflarını ilk olarak kendimiz karşılamaktayız. Bu masrafların bir kısmı daha sonraki aşamada onay alınması durumunda KOSGEB tarafından ödenecek. İşletmenizi kurduktan sonra E- Kobi’ye kayıt olmalısınız.
İlk olarak KOSGEB veri tabanına kayıt sayfasına gidiyoruz. Burada yer alan İşletme Kayıt bölümündeki ”Başvur” Butonuna tıklıyoruz.
Daha sonra çıkan ekranda TC Kimlik No yada Vergi Numarasını girerek İşletmenin başlangıç tarihini giriyoruz. Daha sonra gerekli alanları doldurarak kaydımızı tamamlıyoruz.
Kayıt işlemlerini tamamladıktan sonra burada yer alan bazı evrakların çıktısı alınmalıdır. Bu evraklar sizin tarafınızdan kaşelenip, imzalandıktan sonra KOSGEB’e teslim edilir. Böylece KOSGEB başvurusunu resmiyete dökmüş olursunuz. Bu adımdan sonra KOSGEB size bir danışman atayacaktır. Daha sonra tekrar E – kobi’ ye giriş yaparak Yeni Girişimci Desteği Başvurusunu oluşturuyoruz.Daha sonra ekranda çıkan evrakların çıktılarını alarak kaşeleyip, imzaladıktan sonra KOSGEB’e veriyoruz.Bu aşamadan sonra KOSGEB ilk olarak işletme kurulumu için harcanan giderler için destek veriyor. Diğer giderler için gerekli ödeme ise onay verildiği taktirde daha sonra yapılıyor. İşletme kurulumu aşamasındaki giderler, personel giderleri ve ekipman vb giderlerin hepsini faturalandırmanız gerekmektedir. KOSGEB belgelenmeyen giderler için destek olmaz.
Hibe krediye başvurmak için KOSGEB’in internet sitesinden uygulamalı girişimcilik eğitimi kayıt süresini takip etmelisiniz. Konu hakkında daha fazla bilgi için bölgenizde bulunan KOSGEB müdürlüğüne gidebilir yada 444 1 567 numaralı KOSGEB hattını arayabilirsiniz.